Creatief schrijven
Cursussen
Creatieve retraites
Inschrijven
Contact

Creatief schrijven
Cursus
Creatieve retraites
Inschrijven
Contact

Creatief schrijven


Op de basisschool leerde je schrijven. Misschien nog met een kroontjespen die je in de inktpot doopte om door bevlekt vloeipapier opgevangen te worden. ’n Vreselijk karwei dat gedoemd was te mislukken en beloond werd met een mager zesje. Of is jouw ervaring een hele andere…...je kunt er altijd over schrijven.
Gelukkig waren er ezelsbruggetjes om te onthouden dat de richting van de b en de d het woord ‘bed’ vormde, waardoor het toch iets gemakkelijker werd om je dyslexie te verbergen. En toen je het net kon, mocht je alle woorden op het toetsenbord autocorrect gaan typen. Ai…….de ooit gemiste kans, om met je handschrift je emoties uit te schreeuwen, en je creatieve lenigheid in beeld te zien in je handschrift, mag je nu opnieuw gaan ervaren.

Schrijven op papier geeft een geluksgevoel en niet alleen fysiologisch door de samenwerking van beide hersenhelften. Ook emotioneel schrijf je jezelf letterlijk naar zingeving en geluk toe.

Door je gedachten te verwoorden schrijf je van je af, maar met herinneringen kun je het leven ook naar je toe schrijven. Daarom kun je het moment dat je je pen ter hand neemt, zien als het moment dat je het leven weer in je eigen hand neemt. Was je eerder misschien een onbeduidend personage in het boek van jouw leven, door erover te gaan schrijven, schrijf je jezelf naar een stralend middelpunt toe.

Jezelf leren uitdrukken door middel van schrijven is n krachtig instrument om de zin in je leven te versterken ! De woorden liggen nu al te wachten tot jij ze buiten laat komen. En ik help jou daarmee door via oefeningen je schrijfgeluk te laten ontdekken. Hoe meer je schrijft, hoe dieper je graaft en hoe (afge)ronder je leven wordt.


In de 6-delige cursussen die ik aanbied, krijg je schrijfoefeningen naar aanleiding van (thuis)opdrachten, filosofische spreuken, of muziekstukken als bronnen van inspiratie, die vervolgens weer wendingen krijgen in dichtvormen of andere vormen van vermaak. Want het is een plezier om te ontdekken wat er mogelijk is met de 26 letters in het alfabet.

Je schrijfsels voorlezen aan elkaar geeft een extra dimensie, aandacht en inspiratie aan elkaar. Een cursus is tweewekelijks van 19.30-21.45 u met maximaal 6-8 deelnemers.

 
€95,-

Cursus


SCHRIJF JE LEVEN


In cursus ‘schrijf je leven(d)'  komt jouw levensgeschiedenis tot leven door de verhalen over jouw leven.
Op  tweewekelijkse dinsdagavonden vanaf september 2022 bij:
Pieter Brueghelhuis te Veghel
of bij Bint in St. Michielsgestel leer je in deze cursus je  levensverhaal op te  schrijven. Met levendige opdrachten treedt jouw verhaal voor het voetlicht.
Wie schrijft, die blijft !

je kunt jezelf aanmelden via www.pieterbrueghelhuis.nl
Elke avond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur. 

HARTJE ZOMER


YOGA EN SCHRIJVEN ABDIJ VAN BERNE
Eenmaal door de poort van het Abdij van Berne te Heeswijk, schrijf je jezelf naar je authenticiteit.

Van  13 tot en met 15 januari kun je meegenieten van dit heerlijke en volledig verzorgde weekend in Yoga en Schrijven dat ik samen met Lia Hesemans organiseer.
Je verblijft op een ruime eenpersoonskamer met een eigen douche en toilet, en we eten in de refter mee met de paters.
In een groep met maximaal 12 deelnemers, gaan we via yoga en schrijven onszelf dieper verbinden met onszelf en met anderen.
Met yoga -en ademsessies, en schrijgebewegingen vanuit je hart,  open en ontspan je jezelf tot een vernieuwende versie van jezelf, waardoor het 'embodied writing' een fris en nieuw avontuur wordt. Klaar voor de lente !

Met een open geest, papier en pen, zet je jezelf in een nieuw daglicht.
We beginnen vrijdagmiddag om 15.00 u  en eindigen op zondag na het midddagmaal.
 Het programma biedt ook ruimte voor een rondleiding door het abdij met zijn kunstschatten.    
Voor iedereen toegankelijk die toe is aan een  nieuwe impuls in donkere wintermaanden. 
De prijs voor dit weekend is € 295,00. 
Je kunt jezelf aanmelden via mij, of via de Abdij van Berne.

 

Inschrijven
Contact

Marjan Heerkens
Grinsel 19b
5275 JL Den Dungen


T. 06 - 51720551
E. marjanheerkens@me.com

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u hieronder contact opnemen: