Creatief schrijven
Cursussen
Inschrijven
Contact

Creatief schrijven
Cursus
Inschrijven
Contact

Creatief schrijven


Op de basisschool leerde je schrijven. Misschien nog met een kroontjespen die je in de inktpot doopte om door bevlekt vloeipapier opgevangen te worden. ’n Vreselijk karwei dat gedoemd was te mislukken en beloond werd met een mager zesje. Of is jouw ervaring wel een hele andere…...maar gelukkig waren er ezelsbruggetjes om te onthouden dat de richting van de b en de d het woord ‘bed’ vormde, waardoor het toch iets gemakkelijker werd om je dyslexie te verbergen. En toen je het net kon, mocht je alle woorden op het toetsenbord autocorrect gaan typen. Ai…….de ooit gemiste kans, om met je handschrift je emoties uit te schreeuwen, en je creatieve lenigheid in beeld te zien in je handschrift, mag je nu opnieuw gaan ervaren.

Schrijven op papier geeft een geluksgevoel en niet alleen fysiologisch door de samenwerking van beide hersenhelften. Ook emotioneel schrijf je jezelf letterlijk naar zingeving en geluk toe.

Door je gedachten te verwoorden schrijf je van je af, maar met herinneringen kun je het leven ook naar je toe schrijven. Daarom kun je het moment dat je je pen ter hand neemt, zien als het moment dat je het leven weer in je eigen hand neemt. Was je eerder misschien een onbeduidend personage in het boek van jouw leven, door erover te gaan schrijven, schrijf je jezelf naar een stralend middelpunt toe.

Jezelf leren uitdrukken door middel van schrijven is n krachtig instrument om de zin in je leven te versterken ! De woorden liggen nu al te wachten tot jij ze buiten laat komen. En ik help jou daarmee door via oefeningen je schrijfgeluk te laten ontdekken. Hoe meer je schrijft, hoe dieper je graaft en hoe (afge)ronder je leven wordt.

Ik schrijf al vanaf mijn 8 ste , net als iedereen. En schrijven heeft me vanaf dat moment leren buitelen met woorden. Buitenzinnig plezier werd mijn deel. Een deel weliswaar dat ik toen nog niet zo gemakkelijk kon delen. Een deel dat ik ook soms jaren kwijt was zonder het te weten…….tot ik erachter kwam dat ik het zo node miste.

In de 6-delige cursussen die ik aanbied, krijg je schrijfoefeningen naar aanleiding van (thuis)opdrachten, filosofische spreuken, of muziekstukken als bronnen van inspiratie, die vervolgens weer wendingen krijgen in dichtvormen of andere vormen van vermaak. Want het is een plezier om te ontdekken wat er mogelijk is met de 26 letters in het alfabet.

Je schrijfsels voorlezen aan elkaar geeft een extra dimensie, aandacht en inspiratie aan elkaar. Een cursus is tweewekelijks van 19.30-21.45 u met maximaal 6-8 deelnemers.

 
€95,-

Cursus


Twee cursussen in CREATIEF SCHRIJVEN

De cursus ‘schrijf je blij’
heeft schrijfmeditatie als uitgangspunt om jouw schrijfgeluk te ontwikkelen. Je merkt dat je niet naar woorden hoeft te zoeken, maar dat ze vanzelf naar je toe komen.

In Eindhoven (Woensel-west) is deze cursus tweewekelijks vanaf woensdagvond. We beginnen na de herfstakantie.
28  oktober is de eerste bijeenkomst, vervolgens 11 november, 2 december, 16 december, 30 december en 13 januari.

In cursus ‘schrijf je leven(d)’
komt jouw levensgeschiedenis tot leven.
In begint op dezelfde tweewekelijkse avonden op dezelfde locaties de cursus levensverhaal schrijven. Met levendige opdrachten in chronologische volgorde, waarin je uiteindelijk in krachtige contouren je zelf neerzet.
Wie schrijft, die blijft !

Elke avond begint om 19.30 u en duurt tot 21.30-21.45 u.

De kosten zijn 95 euro incl. koffie, thee en schrijfmateriaal.

 

Inschrijven
Contact

Marjan Heerkens
Willem Alexanderplein 22
5271 AR St. Michielsgestel

T. 073 - 5943555
T. 06 - 51720551
E. marjanheerkens@home.nl

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u hieronder contact opnemen: